Detall Notícia

Igualtat ofereix més de 30.000 places per a cursos i programes en els Centres Especialitzats d'Atenció a Majors

12/10/2017

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives oferta a partir d'octubre i fins al mes de juny més de 30.000 places per a programes, cursos i activitats en els 34 Centres Especialitzats d'Atenció a Majors (CEAM) distribuïts per la Comunitat Valenciana
.
Els CEAM constitueixen actualment un recurs de suport tant per a les persones majors com para les seues famílies, ja que fomenten l'autonomia i hàbits de vida saludable, afavoreixen les relacions socials i prevenen situacions de dependència, tot açò prop de l'entorn familiar i social de les persones majors.

Aquests centres, 12 en la província d'Alacant, 7 en la de Castelló i 15 en la província de València, es troben situats en els cascos urbans o en llocs molt propers als mateixos, amb una adequada xarxa de transports per a facilitar a les persones majors de la zona l'accés a aquest recurs.

Actualment, els 34 CEAM compten amb 208.534 socis i sòcies i tenen una mitjana diària d'assistència de 18.464 usuaris. Per al seu funcionament, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina anualment 10,5 milions d'euros.

Aquest tipus de centre ofereix als seus socis serveis especialitzats i específics tendents a aconseguir el manteniment de les persones majors en un estat físic i emocional que els permeta valer-se per si mateixes. Els CEAM es configuren com a unitats de prevenció, manteniment de la salut, rehabilitació, formació, informació i desenvolupament d'activitats culturals, d'oci, convivència i promoció social.

Els socis poden participar diàriament en les activitats pròpies de cada centre, dins de diferents àrees: prevenció i manteniment de la salut; rehabilitació preventiva; informació i formació; activitats físic-esportives, tallers ocupacionals, social i educativa; activitats d'oci i convivència.

Entre les variades activitats que es desenvolupen cal destacar aquelles que es contemplen dins de l'àrea de prevenció i manteniment de la salut, com són els programes de control de glucèmia, colesterol o hipertensió, programes que compten amb una gran acceptació.

Així mateix, tenen gran èxit entre els majors els programes dedicats a la informàtica i xarxes socials, els projectes de voluntariat social amb majors, els tallers de memòria o aquells que es dediquen a la rehabilitació i prevenció del dolor. A més, es realitzen nombrosos cursos que abasten matèries com el taichi, ioga, gerontogimnasia, pintura, idiomes, teatre, balls, cultura general, tallers de lectura, manualitats, tècniques de relaxació, etc.

Els CEAM expliquen també amb servei d'infermeria, servei social, podologia, perruqueria, menjador-cafeteria, biblioteca i zona d'esplai, entre uns altres.