Detall Notícia

El Consell aprova el conveni d'emissió de Carnet Jove amb l'Ajuntament de Benaguasil

13/10/2017

El ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l'Ajuntament de Benaguasil per a l'emissió del Carnet Jove en el seu centre municipal d'informació juvenil.

D'aquest acord es beneficiarà la població jove de 14 a 30 anys de Benaguasil, que supera les 2.000 persones i que té actualment un nivell d'implantació del Carnet del 36,89% en el municipi i del 37,69% en la comarca del Camp de Túria.

El conveni estableix les condicions de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament per a l'emissió de Carnet Jove, oferint un nou servei als i les joves a nivell local, d'acord amb els termes que estableix l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA) i l'IVAJ.

Amb la incorporació de Benaguasil, el Consell ha aprovat més de 60 convenis d'emissió amb ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè faciliten a nivell local la credencial jove per al desenvolupament d'activitats culturals, d'oci educatiu, esportives o de mobilitat internacional en millors condicions en tota Europa

L'Ajuntament de Benaguasil aplica descomptes amb Carnet Jove en activitats dirigides a la joventut organitzades per l'Ajuntament, tant viatges, espectacles i esdeveniments culturals com a activitats esportives.

En la comarca de Camp de Túria també pertanyen a la xarxa Carnet Jove els municipis de Marines, San Antonio de Benagébes, Riba-roja de Túria, Benissanó, Lliria, La Pobla de Vallbona i Bétera, així com més de 40 empreses adherides.

Actualment, un total de 128 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, dels quals 57 estan en la província de València, 47 en la d'Alacant i 24 en la de Castelló, realitzen descomptes en instal·lacions i activitats municipals, a titulars de Carnet Jove.

En el primer semestre de 2017, l'IVAJ ha registrat un total de 249.792 titulars de Carnet Jove, amb edats de 14 a 30 anys, i una xarxa de 1.786 entitats i empreses adherides que es poden localitzar en la web de l'IVAJ www.ivaj.gva.es. També està activa una llista de distribució de Carnet Jove per a rebre informació actualitzada de promocions i ofertes.