Detall Notícia

Oltra: 'És necessari posar en valor el treball de les dones, el remunerat i el que no es paga'

14/02/2018
Oltra: "És necessari posar en valor el treball de les dones, el remunerat i el que no es paga"

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat la necessitat de posar en valor el treball de les dones, "el remunerat i el que no es paga", per a poder arribar a la igualtat real, ja que representen "la meitat de la població i som imprescindibles perquè la societat funcione", ha advertit.

Mónica Oltra ha realitzat aquestes declaracions en l'acte de la IV edició dels premis DONAiDONA, de l'Associació d'Empresàries i Professionals de València (EVAP), uns guardons que segons ha precisat demostren que en aquest model econòmic, "les dones estem a l'avantguarda".

Aquests guardons són un "magnífic exemple" de posar en valor el model econòmic valencià que el Consell vol fomentar, perquè l'economia "ha de situar en el centre les persones, les ha de valorar per les seues capacitats que són múltiples i que ens enriqueixen com a poble".

A més, la vicepresidenta del Consell ha reivindicat la igualtat salarial, "un repte" al que s'ha de posar solucions des del govern i des de la societat de forma "corresponsable i consensuada".

Per açò, ha demanat la complicitat de les dones empresàries, "de les quals ja heu arribat i de les quals esteu en la lluita per aconseguir passos", per a trencar amb les discriminacions en les contractacions, per a defensar el mateix salari pel mateix treball i també per a portar la igualtat a casa, perquè el treball no remunerat continua recaient sobre les dones i açò "situa a la dona, de nou, en un punt de partida desigual".

En la seua intervenció la vicepresidenta del Consell ha manifestat que els guardons de EVAP són la "essència" de l'esperit femení, "dones que ajuden i reconeixen a altres dones", empresàries valencianes que aposten per donar-li oportunitats a altres dones, "així és com construïm un futur més just i més equitatiu".

En aquesta línia ha destacat la tasca de EVAP respecte a la visibilització de les dones en el món empresarial. Amb aquests premis, ha precisat, es reforça el que alguns estudis ja apunten, i és que quan una empresa compta amb un mínim d'un 30 per cent d'executives es tenen un 15% més de beneficis, és a dir, que les empreses "mínimament feminitzades, són més competitives".

Finalment, Mónica Oltra ha felicitat a les premiades, posant l'accent en la responsabilitat social, "tot un exemple demostrant-nos que és possible i necessari".

Concretament s'ha referit a Pepa Torres, propietària i a CEO de Walker's una empresa dins d'un món masculinitzat com la logística i que ha sabut dirigir cap a l'èxit, i a Laura Andrés com a responsable de recursos humans i responsabilitat social de Món Orxata, que ha sabut posar en valor un producte "tan nostre" com l'orxata, una empresa que segueix els principis de l'economia "del ben comú i que a més ha donat ocupació a dones que ho tenen més difícil en el món laboral".

Per a la vicepresidenta del Consell, els premis DONAiDONA, són "una bona mostra d'aqueixos nous lideratges, amb altres valors, altres enfocaments, que multipliquen des de la diversitat, que aporten noves formes d'afrontar nous reptes que comencen a tenir, per fi, veu de dona".

Arxius relacionats