Detall Notícia

L'IVAJ llança la campanya Viu la Solidaritat de camps de voluntariat juvenil 2018

14/02/2018

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha obert el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya Viu la solidaritat, que permet que la joventut realitze el seu voluntariat en projectes tant de la Comunitat Valenciana, d'altres comunitats autònomes i de països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern, d'acord amb les bases publicades avui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Aquesta edició presenta, com a novetat, l'ampliació de l'edat de joves que poden acudir als camps de la convocatòria d'estiu de la Comunitat Valenciana; concretament de 15 a 30 anys.

El director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha indicat que, de la mateixa manera, que la Llei de Polítiques Integrals de Joventut obri el segment d'edat jove, també els camps de voluntariat d'estiu amplien les possibilitats de participació.

Els camps de voluntari juvenil reuneixen a un grup de joves de diferents procedències que es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació.

La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural.

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries, que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l'IVAJ convoca places en els camps de voluntariat juvenil, activitats dirigides a desplegar projectes socials de diferents modalitats.

A més, l'intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional (SVI), permet a joves de la Comunitat la participació en activitats de caràcter nacional i internacional.

Convocatòries i durada dels camps

Per a la campanya 2018 s'estableixen tres convocatòries. La convocatòria A correspon als camps de primavera que es realitzaran entre el 30 de març i el 8 d'abril de 2018, i tindran una durada de 9 dies naturals. La convocatòria B són els camps d'estiu, que es realitzen preferentment en els mesos de juliol i agost, de tipus social, de restauració arqueològica i relacionats amb activitats mediambientals i culturals, amb una durada de 15 dies.

Els camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel SVI es desenvoluparan, preferentment, durant els mesos de juliol i agost, i la durada dependrà de la comunitat autònoma o entitat organitzadora de cada camp.

Finalment, la convocatòria C, els camps d'hivern, es desenvoluparan entre el 26 de desembre de 2018 i el 5 de gener de 2019 i tindran una durada de 10 dies naturals.

Terminis de preinscripció i inscripció de les convocatòries

La inscripció per a la convocatòria A de primavera es realitzarà en la seu de l'IVAJ c/ Hospital, 11, de València, i en les unitats territorials de l'IVAJ d'Alacant i de Castelló, del 19 de de febrer al 2 de març de 2018.

Per a la convocatòria d'estiu, la preinscripció es realitza en el formulari publicat en el web de l'IVAJ, en aquesta adreça, des de les 9 hores del dia 1 de març fins a les 14 hores del dia 16 d'abril de 2018.

Posteriorment, la inscripció es realitzarà per ordre, entre les persones titulars de la preinscripció, a partir del nombre que determine el sorteig que se celebrarà en acte públic el dia 19 d'abril de 2018, a les 10.00 hores en la seu de l'IVAJ carrer de l'Hospital, 11, de València. La inscripció es podrà realitzar en eixa adreça, i en les unitats territorials de l'IVAJ d'Alacant i de Castelló, a partir del dia 25 d'abril de 2018.

Per als camps d'hivern, la inscripció es realitzarà en la seu de l'IVAJ i en les unitats territorials de l'IVAJ d'Alacant i de Castelló, del 12 al 23 de novembre de 2018.

L'Institut Valencià de la Joventut és el responsable de l'organització de les activitats que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana. A més, l'intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional, adscrit a l'Institut de la Joventut, permet a joves de nostra Comunitat inscriure's en activitats de caràcter nacional i internacional.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil a la Comunitat Valenciana s'exposaran, com a mínim, cinc dies abans de l'inici del procés d'inscripció en les seus de les oficines de l'IVAJ d'Alacant, de Castelló de la Plana i de València, així com en el lloc web de l'IVAJ, el lloc web de l'IVAJ.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil en altres comunitats autònomes i en l'estranger s'exposaran en les seus de les oficines de l'IVAJ d'Alacant, de Castelló de la Plana i de València, així com en el web de l'IVAJ, a mesura que es vaja disposant de les mateixes.

Tota la informació ací.

Arxius relacionats