Detall Notícia

Un total de 14 centres educatius participen en el programa #DretsAmbOrgull, impulsat per Igualtat contra l'LGTBIfòbia

16/05/2018

Alumnes de 14 centres educatius de Primària i Secundària de la Comunitat Valenciana participen en el programa pilot #DretsAmbOrgull, impulsada des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb motiu de la celebració el 17 de maig del Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia.

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha explicat que aquesta iniciativa, que inclou diferents activitats, tallers i concursos, té com a objectiu "acostar a l'alumnat la realitat de les persones LGTBI, trencar amb els estereotips i prejudicis que afecten aquest col·lectiu i entendre la diversitat com a valor en el sentit més ampli".

Al llarg d'aquesta setmana el programa d'activitats s'està duent a terme en 14 centres educatius de la Comunitat Valenciana, tres a la província d'Alacant, un a Castelló i deu a València.

Per a Ibáñez, el programa #DretsAmbOrgull és una oportunitat perquè els xics i xiques "eliminen els clixés i prejudicis que han sigut transmesos en el procés de socialització pels diversos agents educatius, com ara la família, l'escola, el grup d'iguals o les xarxes socials".

Des del programa es proposen activitats on es requereix la implicació i participació del professorat i l'alumnat. La proposta educativa aprofita l'afectivitat i les emocions com a base per a l'aprenentatge en valors, i fomenta l'actitud crítica davant dels missatges estereotipats que es reben de l'entorn i que afecten de manera negativa en la visió i en les relacions.

"Trenca l'estereotip"

Aquesta iniciativa dels col·legis s'emmarca dins de la campanya de sensibilització que la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat ha posat en marxa enguany sota el lema "Trenca l'estereotip".

Alberto Ibáñez ha assenyalat que l'objectiu de la campanya "és mostrar a la ciutadania que la identitat i la sexualitat de cada persona no té per què encasellar-la en un determinat estereotip, i convida a tot el món a trencar amb els seus prejudicis".

Per a aquest fi s'ha comptat amb persones de l'àmbit LGTBI, d'entre 18 i 30 anys, que protagonitzen de manera altruista una campanya que busca centrar-se en les persones més joves, a les quals s'ha volgut donar veu perquè expliquen quins són els principals obstacles que la societat posa a la diversitat sexual, familiar i de gènere.

El secretari autonòmic ha recordat que la campanya d'enguany coincideix amb la presentació de l'Avantprojecte de la llei valenciana per a la igualtat de les persones LGTBI, que estableix "els principis i mesures necessaris per a garantir la igualtat real i efectiva d'aquest col·lectiu, però també per a previndre, corregir i eradicar qualsevol discriminació motivada per raó d'orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar".