Logo Generalitat


Igualtat i la Diputació de Castelló signaran un conveni marc en matèria d'infraestructures, serveis socials i competències impròpies

  • Mónica Oltra i José Pascual Martí han presidit la reunió de la Mesa Tècnica de Coordinació Social Generalitat i Diputació de Castelló.
  • A partir de l'any que ve, Igualtat assumirà la gestió del centre d'acolliment de menors de Castelló.

(02/12/2019) - Mónica Oltra i José Pascual Martí han presidit la reunió de la Mesa Tècnica de Coordinació Social Generalitat i Diputació de Castelló.
- A partir de l'any que ve, Igualtat assumirà la gestió del centre d'acolliment de menors de Castelló.La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que la Generalitat i la Diputació de Castelló signaran un conveni marc per a establir les actuacions que s'han de seguir en matèria d'infraestructures, serveis socials i competències impròpies.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta després de presidir juntament amb el president de la Diputació de Castelló , José Pascual Martí, la reunió de la Mesa Tècnica de Coordinació Social Generalitat i Diputació de Castelló, constituïda amb l'objectiu de fer un seguiment dels plans d'infraestructures acordats per les dues institucions durant els últims anys.

A la trobada han assistit també els titulars de les secretaries autonòmiques de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, Helena Ferrando i Francesc Xavier Uceda,

Després de la trobada la vicepresidenta ha agraït la col·laboració de la Diputació i ha destacat que des de les dues institucions i juntament amb els ajuntaments "apostem pel treball conjunt de les administracions com una sola, i posem en el centre les persones perquè la ciutadania tinga els mateixos drets, visca on visca". L'objectiu, ha assenyalat, és consolidar un sistema "ordenat, planificat i organitzat"

D'una banda Oltra s'ha referit al finançament dels equips base dels serveis socials municipals tal com marca la Llei de serveis socials inclusius, per la qual la Diputació es farà càrrec l'any que ve dels municipis de menys de 6.000 habitants i en 2021, dels de menys de 10.000.

Amb la quantitat que s'allibere, i que ascendeix a 1,6 milions, la Conselleria podrà destinar-ho als municipis mitjans, que són "els que més dificultats tenen a l'hora de resolució d'expedients de renda valenciana i dependència".

Així mateix, la vicepresidenta s'ha referit també a la cooperació en matèria d'infraestructures entre governs que "centre les persones en l'acció política i que solucione els problemes de la ciutadania", i ha celebrat que aquesta siga la premissa que regeix la relació entre el Consell i la Diputació de Castelló per a "posar ordre" en les matèries de caràcter social en les quals comparteixen competències.

La vicepresidenta ha advocat a la necessitat d'ordenar el sistema sobre la base d'"un mapa de necessitats per a crear recursos en els municipis on hi ha menys oferta per a les persones més vulnerables". Aquest mapa de necessitats s'ha preparat d'acord amb criteris objectius i que responen "a una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials, la promoció de la igualtat i el foment de la inclusió social".

Respecte a les competències de recursos que assumeix la Diputació i que són propis de la Generalitat la Vicepresidenta ha anunciat que en el primer trimestre del pròxim any la Conselleria d'Igualtat assumirà la gestió del centre d'acolliment de menors de Castelló..

Finalment, Mónica Oltra ha explicat que l'ordenació del sistema s'ha de centrar en la Llei de serveis socials inclusius que constitueix "el full de ruta" de les actuacions que desenvolupen les institucions en aquesta matèria.

Per a la vicepresidenta és necessari consolidar el canvi iniciat la passada legislatura cap a un model de "cooperació i col·laboració política" entre institucions que pose ordre i harmonitze les infraestructures i serveis, de manera que "puguem ser eficients i eficaços i treballar perquè cada institució arribe on li correspon en funció de les seues competències".


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat