Logo Generalitat


Igualtat reforma el centre de recuperació integral per a dones maltractades de València per a fer-lo més accessible

  • La Conselleria ha adjudicat els treballs de la reforma integral del centre que ja han començat
  • L'import de la licitació és de 268.380 euros i el termini d'execució és de 3 mesos

(13/01/2020) - La Conselleria ha adjudicat els treballs de la reforma integral del centre que ja han començat
- L'import de la licitació és de 268.380 euros i el termini d'execució és de 3 mesosLa Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat les obres de reforma del centre de recuperació integral per a dones víctimes de violència de gènere de València, segons ha informat el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, que ha explicat que aquestes obres milloraran l'accessibilitat per a persones amb diversitat funcional, entre altres qüestions.

Les obres de rehabilitació licitades tenen un cost de 268.380 euros i serviran per a la reforma integral del centre. Està previst que la duració de les obres, que ja han començat, siga de 3 mesos.

Juan ha indicat que l'objectiu d'aquestes millores és fer l'edifici més accessible, però també més amigable, per la qual cosa el projecte inclou la creació de nous espais de jocs per als xiquets i xiquetes que viuen en aquest recurs.

Tal com ha explicat el director general, l'actuació inclou l'adequació d'una zona de l'edifici per a persones amb diversitat funcional física; la renovació completa d'instal·lacions i revestiments de la cuina, i l'ampliació de la sala d'estar, en la qual es crearan tres ambients: un destinat a la lectura, un altre espai per a jocs infantils i un tercer per a la televisió.

Així mateix, es canviaran els revestiments, la fusteria i la il·luminació d'aquelles estances afectades per la reforma.

D'altra banda, es milloraran els espais exteriors mitjançant la pavimentació del pati posterior i la modificació del jardí interior, on s'afegirà una zona de jocs per als xiquets i xiquetes que residisquen al centre. Finalment, se suprimiran les barreres arquitectòniques existents, com ara els escalons d'accés a la parcel·la, i es permetrà així l'accés amb cadira de rodes de manera més còmoda.

El termini per a l'execució de les obres està establit en 90 dies des que s'adjudiquen aquestes, ha explicat Enric Juan, per la qual cosa està previst que les obres acaben el pròxim mes de març.

Centre de rehabilitació

Els centres de recuperació integral són un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acollida immediata a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles que les acompanyen, als quals se'ls proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada. El centre de València té una capacitat de 20 places.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat