Detall Notícia

'Igualtat en la diversitat' de Cristina Durán, guanyadora del concurs de cartells del 8 de març, Dia Internacional de la Dona 2016

29/02/2016
"Igualtat en la diversitat" de Cristina Durán, guanyadora del concurs de cartells del 8 de març, Dia Internacional de la Dona 2016

L'obra Igualtat en la diversitat, presentada per Cristina Durán a la convocatòria dels Premis per al Disseny de Cartells Commemoratius del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha obtingut el primer premi dotat amb 2.000 euros, i, a més, serà el cartell anunciador dels actes i activitats organitzats pel Consell per a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona 2016.

El jurat, reunit hui, ha decidit també concedir 2 accèssits al treball Dónes de la meua finestra, presentat per Carlos Ruiz Herrero i Nacho Pérez Rubicó i a l'obra Lluitadors i valents de Francisco Vidal Forte.

El jurat d'aquest certamen anual s'ha reunit hui per avaluar els treballs presentats i decidir els guardons que contemplen un primer premi de 2.000 euros i dos accèssits de 1.000 euros cada un. En aquesta edició s'ha presentat al concurs, convocat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, un total de 177 obres.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra i el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, han assistit a les deliberacions del jurat i han compartit impressions amb ells.

El primer premi a més, serà el cartell commemoratiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona a la Comunitat Valenciana i la imatge de la Generalitat per a promocionar totes les activitats socioculturals empreses entorn de la celebració d'aquest dia.
El jurat del premi, presidit per la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato, ha estat compost pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, la professora del Departament d'Escultura i directora del Màster en Producció Artística, Laura Silvestre, el gerent de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València, Manuel Garrido, i la il·lustradora i especialista professional en animació stopmotion, Paula Pérez.

En la valoració de les obres presentades, el jurat ha tingut en compte el valor representatiu del Dia Internacional de la Dona, la qualitat artística i l'originalitat. Una selecció dels treballs presentats serà exposada al públic, i les obres premiades, cedides a la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

Arxius relacionats