Detall Notícia

Helena Ferrando tatxa 'd'infame i vergonyós' el preacord de persones refugiades entre la UE i Turquia

11/03/2016

La directora general d'Inclusió Social, Helena Ferrando, ha qualificat "d'infame, atroç i vergonyós" el preacord de refugiats entre la Unió Europea i Turquia i ha assenyalat que el Consell confia que "no arribe a firmar-se davant del rebuig i la repulsa de la societat" i ha invitat la ciutadania que "s'ha de seguir pressionant" i a "expressar la seua indignació" davant de la gestió que estan realitzant els governs centrals europeus d'aquesta crisi humanitària.

Helena Ferrando ha realitzat aquestes declaracions després de participar junt amb representants de la corporació de València en la concentració convocada per diverses entitats ciutadanes davall el lema 'No a l'acord UE-Turquia. Els Drets Humans no es negocien'.

La directora general ha posat en relleu la declaració aprovada dimecres passat per la Comissió Mixta de d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades, a la qual s'adheriran deu comunitats autònomes més, per a exigir al Govern central "major implicació a l'hora d'atendre" les persones desplaçades pels conflictes bèl·lics.

Així mateix, ha manifestat que en la declaració es reclama que permeta col·laborar als governs regionals que han expressat la seua disposició a atendre les persones refugiades. Cal recordar que el document el firmaran també les comunitats autònomes de Canàries, Cantàbria, Aragó, Andalusia, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Illes Balears, Navarra i Principat d'Astúries.

Per a Ferrando resulta "curiós" que precisament els governs autonòmics i locals estan en sintonia amb el que la societat està demandant", mentres que les mateixes institucions europees i el Govern d'Espanya "no estan a l'altura de la gravetat dels conflictes i mostren una autentica incapacitat i falta d'humanitat".

En aquest sentit, la directora general ha destacat que la Comunitat Valenciana ja té les infraestructures preparades per a acollir 1.400 persones, entre albergs gestionats per la Conselleria d'Igualtat, instal·lacions d'ONG i habitatges cedits per entitats bancàries i persones particulars.

També ha recordat que fins a la data s'han adherit a la Xarxa de municipis acollidors o Ciutats-Refugi coordinada pel Consell un total de 133 municipis, dels quals 39 són de la província d'Alacant, 24 de Castelló i 70 corresponen a la província de València.

A més, ha reiterat que tota aquesta infraestructura encara està a l'espera que el Govern d'Espanya, autoritze la Generalitat perquè puga iniciar el trasllat per mitjà del vaixell posat a disposició de forma altruista per l'empresa Balearia, amb capacitat per a 1.100 persones en cada viatge.

Arxius relacionats