Detall Notícia

Igualtat subvenciona per primera vegada programes que fomenten l'equitat entre dones i hòmens

25/08/2016

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat, per primer any, ajudes que permetran subvencionar el desenvolupament de programes que fomenten l'equitat entre dones i hòmens, així com l'associacionisme de dones a la Comunitat Valenciana, amb una consignació pressupostària de 300.000 euros.

Aquestes ajudes, la convocatòria de les quals ha sigut publicada aquest dijous en el 'Diari Oficial de la Comunitat Valenciana' (DOCV), són un exemple més del compromís del Consell "en la lluita per la igualtat" entre hòmens i dones, on es vol treballar conjuntament amb les entitats feministes perquè "un teixit associatiu fort" és fonamental per a avançar el camí per a aconseguir una societat igualitària.

Així ho ha explicat la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, que ha defensat que l'Administració ha d'avançar "de la mà de les entitats, perquè una societat viva ha de ser una societat amb un teixit associatiu fort" i que siga un suport per al Consell en la lluita per a aconseguir la igualtat entre hòmens i dones.

Such ha explicat que seran objecte d'aquestes ajudes els programes que fomenten l'associacionisme de dones, amb la finalitat de potenciar i enfortir el teixit associatiu en aquest col·lectiu, com a base per a promoure la participació i la presència d'aquestes en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat.

Les sol·licituds s'hauran de presentar entre el 26 d'agost i el 6 de setembre, i podran optar a aquestes, a més de les associacions de dones, totes les entitats sense ànim de lucre que tinguen entre els seus objectius la promoció i el foment de la igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens.

En el cas de programes de foment de l'associacionisme femení, qualsevol associació que acredite que, almenys, el 90 % dels seus components són dones en podrà ser beneficiària.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds, es tindrà en compte l'antiguitat de l'entitat, l'especialització que té, la presència equilibrada de dones en els òrgans de govern d'aquesta i la contractació de dones víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33 % o en risc d'exclusió.

A més, es tindrà en compte la possessió d'un certificat o d'un distintiu empresarial en matèria d'igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens.

Respecte al projecte objecte de finançament, a l'hora de la valoració es tindrà en compte la qualitat, els recursos humans, l'originalitat i la viabilitat del projecte.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere ha incidit en el compromís de la Conselleria amb aquestes polítiques i, en aquest sentit, ha recordat que el pressupost destinat al seu departament va créixer en els comptes autonòmics d'enguany un 5,4 %, fins a arribar a quasi 15 milions d'euros, i hi ha afegit que aquesta ordre d'ajudes és una prova més del mateix.

Arxius relacionats