Detall Notícia

Oltra destaca la necessitat de sensibilitzar la societat per a eradicar la discriminació i que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats

21/03/2018
Oltra destaca la necessitat de sensibilitzar la societat per a eradicar la discriminació i que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha mantingut una reunió amb representants de la Fundació Secretariado Gitano de la Comunitat Valenciana en la qual li han presentat la campanya "Partir de zero".

Oltra ha mostrat el suport del Consell a aquesta iniciativa, que té com a objectiu "conscienciar la població de la quantitat d'obstacles que es troba una persona gitana per a qualsevol activitat quotidiana de la vida, com trobar una feina o un habitatge, a causa dels prejudicis i una discriminació que encara està instal·lada en la nostra societat".

En aquest sentit, ha apel·lat, "quan precisament se celebra el Dia Mundial de l'Eliminació de la Discriminació Racial", a la necessitat de "sensibilitzar" els ciutadans i ciutadanes sobre la necessitat que totes les persones puguen "partir de zero" i tindre el mateix nivell d'oportunitats, "que ningú haja de partir de 'menys zero'.

En aquesta línia, ha assenyalat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives compta amb una línia de subvenció. La vicepresidenta ha recordat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives disposa d'una línia específica dotada amb 200.000 euros per a finançar programes d'igualtat de tracte i contra la discriminació.

A més, ha informat que la reunió del Ple del Consell del pròxim 6 d'abril, dos dies abans de la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra el 8 d'abril, "aprovarà una declaració institucional per la qual la Comunitat Valenciana es declararà com a 'comunitat zero'.

"Amb això posem de manifest que volem ser una comunitat de la igualtat, on les persones tinguen les mateixes oportunitats, independentment de la seua ètnia, de la seua cultura, del seu nivell econòmic, de la seua orientació sexual o de la seua llengua", ha afirmat.

Arxius relacionats