Detall Notícia

Oltra anuncia per a enguany la creació de 145 noves places per a persones amb diversitat funcional a Alacant

17/04/2018
Oltra anuncia per a enguany la creació de 145 noves places per a persones amb diversitat funcional a Alacant

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat el "compromís" del seu departament amb les persones amb diversitat funcional i les seues famílies, i ha anunciat per a enguany la creació de "145 noves places" en diversos recursos de la província d'Alacant amb un finançament de 655.152 euros.

Així ho ha assenyalat durant la visita que ha fet al Centre San Rafael d'Alacant, destinat a persones amb diversitat funcional intel·lectual, on ha assenyalat que aquestes noves places seran principalment per a centres d'atenció primerenca i habitatges tutelats.

Aquestes 145 noves places que estan previstes per a enguany, se sumen a les 529 places que des de 2015 el departament que dirigeix la vicepresidenta ha posat en marxa a la província d'Alacant, per la qual cosa a final d'aquest any el nombre de places creades en aquesta legislatura serà de 674, amb un finançament de 9 milions d'euros.

La vicepresidenta ha explicat que des de 2015 la Conselleria ha anat incrementat el pressupost per al finançament de les places destinades a persones amb diversitat funcional amb l'objectiu de "reduir la llista d'espera que hi havia a la província d'Alacant i atendre la demanda existent amb l'atenció que requereixen aquestes persones des d'una perspectiva global en diversos recursos".

La vicepresidenta ha explicat que aquestes places pertanyen a centres de diferents tipologies gestionats per entitats locals o entitats sense ànim de lucre i el seu finançament es fa a través de les línies nominatives destinades als ajuntaments o per subvenció.

De les 145 noves places, 115 són d'atenció primerenca, 25 per a habitatges tutelats i 5 per a centres de dia. Oltra ha destacat l'impuls que s'està donant als habitatges tutelats "perquè potencien l'autonomia i un projecte de vida més independent" dels usuaris d'aquests recursos.

Centre San Rafael

El Centre San Rafael presta assistència a més de 100 persones amb discapacitat intel·lectual i grans necessitats de suport a través de diversos serveis i programes, que van des de l'atenció residencial al suport individual.

Durant la seua visita, la vicepresidenta ha assenyalat que la filosofia i la missió del centre "coincideix plenament amb la idea central de les polítiques socials del Consell del Botànic, que situen la persona en el centre del sistema, de manera que siga el sistema el que s'adapte a la persona i no al revés".

Es tracta, ha afegit, d'una aposta per un canvi en el model d'atenció i tractament de les persones amb diversitat funcional intel·lectual "donant-los visibilitat i igualtat efectiva de possibilitats perquè despleguen les seues potencialitats i es convertisquen en protagonistes del seu procés vital".

Concretament, l'entitat disposa de 60 places d'atenció residencial, 42 de dia i 14 places en dos habitatges tutelats. A més, du a terme programes de respir familiar i de servei de suport a la vida a la llar.

Els centres de què disposa l'entitat els finança la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Durant el passat any es van destinar 3,4 milions d'euros per al finançament de les 116 places.

Arxius relacionats