Detall Notícia

Igualtat posa en marxa un nou punt de trobada familiar a Catarroja

17/04/2018

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives obrirà un nou punt de trobada familiar (PTF) al municipi de Catarroja, que prestarà atenció especialitzada en situacions de conflictivitat familiar tant als veïns d'aquesta població com dels municipis d'Albal, Alfafar i Benetússer, pertanyents al partit judicial de Catarroja.

La directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, s'ha reunit amb l'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i la regidora d'Infància, Joventut i Adolescència, Dolors Gimeno, per a acordar les característiques i necessitats d'aquesta nova instal·lació a la ciutat, que forma part de l'ampliació de la la Xarxa de Punts de Trobada Familiar a la Comunitat Valenciana.

Moler ha assenyalat que el PTF de Catarroja se sumarà a la província als ja existents a Gandia, Manises, Mislata, Paterna, Sagunt, Ontinyent, Utiel i València, i donarà cobertura al municipi i als altres 3 que conformen el seu partit judicial: Albal, Alfafar i Benetússer.

Segons ha explicat Rosa Moler, l'obertura del PTF a Catarroja suposarà la contractació per part de la Conselleria d'Igualtat de huit professionals amb perfils especialitzats, sobretot per a tractar casos de violència de gènere.

Concretament, dos psicòlegs, un tècnic d'Integració Social, un auxiliar administratiu, una educador, un lletrat, un treballador social i un tècnic superior de Promoció d'Igualtat.

La nova xarxa de PTF respon, ha assegurat la directora general, a una "redefinició integral del model", que preveu doblar l'actual xarxa a la província de València, amb l'obertura de huit serveis als municipis de Catarroja, Carlet, Llíria, Alaquàs, Buñol, Requena, Sueca i Xàtiva, amb la qual cosa la província tindrà 15 poblacions amb punt de trobada familiar.

El nou PTF de Catarroja, ha precisat Molero, permetrà distribuir de manera més equilibrada la càrrega de treball dels serveis i, al mateix temps, oferirà un servei de "proximitat" a la ciutadania, ja que reduirà la distància que han de recórrer les persones usuàries.

Precisament, ha afirmat la responsable autonòmica, aquesta política de proximitat, junt amb l'existència d'equips interdisciplinaris, permetrà millorar la intervenció individualitzada i l'ajustarà a les característiques dels xiquets, les xiquetes i els adolescents, així com de les seues famílies".

En aquesta línia, ha incidit en la posada en marxa de plans d'intervenció específics, particularment per als casos de xiquets, xiquetes i adolescents víctimes de violència de gènere, en compliment de les mesures acordades en el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista.

En la reunió, Molero ha indicat que una de les novetats de la nova Xarxa de Punts de Trobada Familiar és la divisió en tres tipologies dels serveis en funció del volum d'expedients que tenen actius.

Així, segons aquesta classificació, tindran més o menys dotació de personal i un horari més o menys ampli, encara que, de totes maneres, aquest superarà sempre les 20 hores setmanals que hi ha en l'actualitat.

En el cas del Punt de Trobada Familiar de Catarroja, considerat de categoria dos, estarà obert un total de 42 hores cada setmana, tant durant el matí com a la vesprada.

La directora general d'Infància i Adolescència ha recordat que el nou model de punts de trobada familiar preveu una ampliació de l'actual xarxa amb 11 instal·lacions, que suposarà ampliar fins a 28 el nombre de poblacions que disposaran d'aquest servei.

La nova xarxa té un pressupost de 6 milions d'euros anuals, sis vegades més que l'actual model, la qual cosa, segons el parer de Rosa Molero, permetrà a les famílies que ho sol·liciten, prèvia valoració dels serveis socials municipals, ser derivades als punts de trobada sense necessitat que hi haja una resolució judicial que ho recomane.