Detall Notícia

L'IVAJ participa a Amiens en la reunió de treball de l'European Youth Card

17/05/2018
L"IVAJ participa a Amiens en la reunió de treball de l"European Youth Card

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) participa en la reunió de treball del grup 1 de l'European Youth Card, que se celebra a la localitat francesa d'Amiens, designada Capital Europea de la Joventut en 2020, en què s'aborden els avanços del Carnet Jove, així com els temes de l'assemblea general, que tindrà lloc a Cascais el mes de juny.

L'IVAJ treballa perquè més titulars de Carnet Jove disposen de més avantatges per a l'exercici d'activitats culturals, d'oci educatiu, esportives o de mobilitat internacional en tota Europa, a través de la xarxa europea EYCA.

Actualment, a la Comunitat un total de 1.780 empreses i entitats ofereixen avantatges, promocions i descomptes a més de 240.000 titulars del Carnet Jove, entre aquests es troben un total de 132 ajuntaments, 60 de la província de València, 47 de la d'Alacant i 25 de la de Castelló.

Una altra dada significativa respecte a la credencial jove europea és que 77 ajuntaments ja emeten la credencial. Tots els avantatges oferits es poden localitzar en la web del IVAJ. Així mateix, està activa una llista de distribució de Carnet Jove per a rebre informació actualitzada de promocions i ofertes.

Aquest programa es desenvolupa, conjuntament, amb la resta de comunitats autònomes i amb més de 40 països de l'entorn europeu que conformen l'Associació del Carnet Jove Europeu (EYCA), entitat radicada a Brussel·les, que garanteix la reciprocitat de les prestacions en els diferents països adscrits.

El Carnet Jove és un servei que s'ofereix a la joventut per a facilitar la seua mobilitat i intercomunicació, així com per a possibilitar el seu accés, mitjançant l'articulació de determinats avantatges, a béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic, educatiu, recreatiu, esportiu, de consum, de transports i semblants.

Aquesta credencial jove es pot obtindre en dues modalitats: targeta clàssica i targeta financera, aquesta última a través de les entitats financeres col·laboradores. En els dos casos es pretén que a través de convenis, l'emissió repercutisca en activitats que beneficien la població jove de la Comunitat.

Arxius relacionats