Detall Notícia

Més de 9.500 usuaris de centres del tercer sector es beneficiaran del nou concert social d'Igualtat

13/06/2018

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, ha destacat les més de 9.500 persones usuàries de centres gestionats per entitats sense ànim de lucre que es beneficiaran del nou model de concert social desenvolupat i impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que afectarà més de 400 centres del tercer sector de la Comunitat Valenciana.

Helena Ferrando ha sigut l'encarregada d'inaugurar la jornada "El concert social i el seu impacte en el tercer sector", organitzada pel Cermi CV i l'associació de residències i serveis del sector solidari d'atenció als majors Lares CV, per a presentar les raons jurídiques, econòmiques i socials del nou model.

Per a la secretària autonòmica, "el concert social ens permet avançar en un model d'atenció centrat en la persona i regula la situació en la qual les entitats sense ànim de lucre, com a defensores de l'interés col·lectiu, presten els seus serveis a la ciutadania".

Amb l'acció concertada, que substitueix el model de subvenció discrecional, es beneficiaran 442 centres gestionats per entitats del tercer sector i 9.581 persones usuàries d'algunes de les places o serveis oferits per aquestes entitats, les quals es destinen a infància i adolescència, inclusió social, persones amb diversitat funcional, persones majors, protecció de les dones, persones migrants i famílies.
Segons ha assenyalat Ferrando, la implantació del model d'acció concertada "prioritza la qualitat i l'impacte social" per damunt d'un model de subvencions que, com ha ocorregut fins ara, "prioritza només l'aspecte econòmic i ocasiona inseguretat, falta d'estabilitat i greus problemes financers per a les entitats".

L'aposta de la Conselleria d'Igualtat per un canvi de model sorgeix de la necessitat de reordenar un sector que en els últims anys ha patit una situació d'irregularitat per l'ús de la fórmula de subvencions i, com ha destacat Ferrando, "l'objectiu és garantir la transparència, publicitat i eficiència; assegurar la qualitat en el servei a les persones i atorgar estabilitat financera a les entitats i estabilitat laboral als professionals que hi treballen".

La secretària autonòmica ha agraït al Cermi CV i a Lares CV l'organització d'aquesta trobada que permet "aprofundir en el nou model i en l'impacte positiu que tindrà tant en l'estabilitat com en el creixement de les entitats del tercer sector".

Centres de diversitat funcional

Enguany s'ha convocat el concert social per a entitats del sector de la diversitat funcional i, posteriorment, la seua implantació serà progressiva en els diferents sectors de serveis socials.

Un total de 7.170 persones amb diversitat funcional o malaltia mental crònica, usuàries de 248 centres gestionats per entitats sense ànim de lucre, poden beneficiar-se de l'acció concertada, que afectarà també positivament al voltant de 2.200 treballadors d'atenció directa. Enguany disposa d'un pressupost de 101.112.850 euros per al seu finançament.