Detall Notícia

L'IVAJ obri la convocatòria de places de les residències juvenils per al curs 2018-19

18/06/2018
L"IVAJ obri la convocatòria de places de les residències juvenils per al curs 2018-19

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha convocat un total de 76 places en les seues residències juvenils d'Alacant, Castelló i Benicarló per a joves estudiants o que duguen a terme alguna activitat esportiva, cultural o d'índole similar durant el curs acadèmic 2018-19.

Aquesta convocatòria es fa anualment amb la finalitat d'afavorir les possibilitats d'allotjament i manutenció de joves que, per raó d'estudis o per tal de dur a terme activitats esportives, culturals o d'índole similar, han de desplaçar-se fora del seu domicili habitual.

Per al pròxim curs 2018-19, la Residència Juvenil Universitària La Florida d'Alacant ofereix un total de 31 places, totes en habitacions individuals; la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó de Castelló n'ofereix 26, 10 individuals i 16 en dobles, i a la Residència Sant Crist del Mar de Benicarló, es convoquen 19 places en habitacions dobles. Les places vacants que es puguen produir durant la instrucció del procediment s'incorporaran a les places convocades.

En la convocatòria publicada en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) s'estableix que podran ser beneficiaris i beneficiàries d'aquestes places els estudiants que cursen estudis de títols oficials impartits per les universitats de la Comunitat Valenciana, els estudiants que cursen cicles formatius o ensenyaments artístics, ensenyament secundari, batxillerat o estudis universitaris; els estudiants estrangers que participen en accions de programes europeus o en altres programes de cooperació internacional, i els joves que duguen a terme alguna activitat esportiva, cultural o d'índole similar.

El programa oferit de residències juvenils inclou allotjament i pensió alimentària completa: desdejuni, dinar i sopar. L'allotjament es farà d'acord amb les condicions particulars de cada residència.

A l'efecte d'aquesta convocatòria, tant per als estudis universitaris com per als no universitaris, es considerarà curs acadèmic lectiu tot allò que en el seu moment fixen la universitat corresponent i la conselleria competent en matèria d'educació. Així mateix, la plaça que s'obtinga s'estendrà fins a la finalització dels estudis oficials.

Les persones que sol·liciten una plaça en alguna de les residències juvenils hauran de tindre una edat compresa entre els 14 i els 30 anys, els dos inclosos, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds.

Per a la baremació de les candidatures es consideren determinades situacions socioeconòmiques com la condició d'orfandat absoluta, la situació de desocupació o atur laboral de tots els membres de la unitat familiar sense subsidi ni prestació, la situació de víctima de violència de gènere, de família acollidora, de família monoparental o de família nombrosa, o la presència d'algun germà amb matrícula a la residència sol·licitada.

Cada sol·licitant haurà de presentar, degudament omplit, un imprés de sol·licitud que es podrà descarregar des del portal de l'IVAJ ivaj.gva.es/es/convocatoria-de-plazas-y-becas. Les sol·licituds podran presentar-se preferentment en el Registre Electrònic de l'IVAJ:

http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=215&version=amp

El termini de presentació finalitza el 9 de juliol.

Més informació en residències juvenils de l'IVAJ:

www.ivaj.gva.es/residencies

Arxius relacionats