Detall Notícia

Oltra destaca 'la necessitat de protegir els menors i adolescents davant de les addiccions a les apostes'

11/07/2018
Oltra destaca "la necessitat de protegir els menors i adolescents davant de les addiccions a les apostes"

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat "la necessitat de protegir els menors i adolescents davant de les addiccions a les apostes".

Així s'ha manifestat Oltra després de la reunió que ha mantingut amb representants de l'associació alacantina Vida Libre d'afectats per ludopatia i altres addiccions, amb els quals ha abordat l'avantprojecte de la nova Llei del joc de la Comunitat Valenciana, aprovat pel Consell el febrer de 2018.

La vicepresidenta i els responsables de l'associació, que han presentat al·legacions a la futura llei, s'han mostrat d'acord en la necessitat de protegir xiquets i adolescents de les apostes en línia i de les sales de joc "per a evitar que hagen de ser atesos en centres especialitzats en addiccions".

Segons ha explicat Oltra, la nova Llei del joc "busca, precisament reforçar les mesures de protecció en els esclavons més dèbils de la cadena, com són els menors d'edat i les persones amb problemes de ludopatia".

En l'avantprojecte de llei es reclassifiquen les sancions, de manera que passa de greu a molt greu la presència de menors o persones inscrites en el Registre de Persones Excloses d'Accés al Joc en salons de joc.

"Amb una sola persona menor d'edat dins, la infracció comportarà multes a partir de 6.000 euros, el doble que en l'actualitat. A més, podrà suposar la suspensió de l'autorització i el tancament del local per un termini de fins a cinc anys; revocació de l'autorització i tancament definitiu del local; i la inhabilitació per a ser titular de l'autorització per un termini màxim de cinc anys", ha indicat Oltra.

La vicepresidenta ha incidit també en el fet que prop de 500.000 euros que el Consell recapta anualment en sancions en l'àmbit del joc "es destinaran a mesures de protecció i lluita contra la ludopatia quan s'aprove el projecte de llei a les Corts".

Arxius relacionats