Detall Notícia

Oltra destaca que la reversió al públic del centre d'Albocàsser suposa 'anar posant múscul a la gestió pública dels serveis socials'

12/07/2018

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la reversió al sistema públic, des del passat 1 de juliol, del CEEM d'Albocàsser per a persones amb trastorn mental, suposa "anar posant múscul a la gestió pública dels serveis socials".

Aquesta és una de les qüestions tractades en la Mesa de Recuperació Social, presidida per Mónica Oltra amb la participació de representants dels diferents agents socials, i en la qual ha explicat que l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha assumit la gestió d'aquest centre, després de finalitzar el contracte existent amb l'empresa, que el gestionava des de 2014.

Al final de la reunió, la vicepresidenta del Consell ha assenyalat que els agents socials han rebut aquesta iniciativa amb satisfacció i ha assenyalat que la reversió al públic del CEEM d'Albocàsser implica la millora dels serveis i les seues instal·lacions, i reforça així la qualitat assistencial i la participació activa de les persones usuàries.

Concretament, la Conselleria reforçarà el transport amb la dotació de dues furgonetes que permetran el trasllat dels residents per a dur a terme activitats d'inclusió social i treball a la comunitat, atés que el centre es troba ubicat fora del nucli urbà. Així mateix, es faran una sèrie de reparacions i millores en l'habitabilitat de la residència.

El centre d'Albocàsser disposa de 29 places residencials i de 5 places de centre de dia i, segons ha manifestat la vicepresidenta del Consell, el personal, que consta d'una plantilla de 27 treballadors i treballadores, passa a formar part de la Generalitat com a personal laboral indefinit.

Entre les millores que s'introduiran, també ha exposat la inclusió en la unitat d'acció tècnica de l'IVASS, per a donar suport en l'atenció a les persones residents al centre, que recull i avalua les necessitats i fa un seguiment i avaluació de la implantació d'aquestes.

Impuls del diàleg social

D'altra banda, Mónica Oltra ha precisat que, en aquesta ocasió, a més de la reversió al públic de la residència d'Albocàsser, els integrants de la Mesa de Recuperació Social han fet un repàs de les principals iniciatives i accions que el Consell està desenvolupant en aquests moments.

Entre aquest, ha remarcat la llei LGTBI i l'esborrany del decret d'acreditació, registre i autorització de centres. En aquest últim apartat ha subratllat que, tant sindicats com patronal, l'han rebut "amb molta satisfacció", perquè "fa molta falta posar ordre en tota la xarxa valenciana i també en el sistema públic de serveis socials".

La Mesa de Recuperació Social és una de les tres meses sectorials constituïdes pel Consell per a posar en marxa i impulsar el procés formal de diàleg social amb sindicats i empresaris, amb la finalitat de tancar un gran acord estratègic per al creixement econòmic de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats