Detall Notícia

Joves de tot Espanya participen en un campus d'activitats per a xiquets i xiquetes amb diversitat funcional a l'alberg de l'IVAJ de Benicàssim

09/08/2018

Un total de dènou joves, quinze xiques i quatre xiques, procedents de tot Espanya participen en l'alberg de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a Benicàssim, en un campus d'estiu dirigit a xiquets i xiquetes amb diversitat funcional que participen en activitats que inclouen des de jocs fins a visites culturals.

El projecte, impulsat des de l'IVAJ, organisme dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, es titula 'Menudes il·lusions' i disposa de la participació de joves procedents d'Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, el País Basc, Extremadura, Galícia, la Rioja, Madrid i Navarra, que estan fent el voluntariat juvenil.

El camp, organitzat en col·laboració amb la Creu Roja de València, consisteix en la preparació i el desenvolupament d'un programa d'activitats per a un grup de quinze xiquets i xiquetes amb diversitat funcional d'edats compreses entre els 6 i els 17 anys. La metodologia que s'utilitza en aquest projecte desenvolupa activitats de forma activa, dinàmica i participativa entre els diversos col·lectius implicats.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha assenyalat que aquest tipus de projectes "és un recurs per a potenciar projectes de treball amb contingut social en favor de la Comunitat". En el camp de voluntariat "Menudes il·lusions" es tracta de "compartir un temps d'oci i de formació amb persones amb diversitat funcional", ha explicat.

La programació del camp inclou des de jocs i esports adaptats fins a visites culturals i tallers.

Camps socials, mediambientals i d'arqueologia

L'IVAJ ha organitzat, dins de la programació de Viu la Solidaritat a l'estiu, quinze camps de voluntariat a la Comunitat Valenciana, dels quals set són de modalitat social, quatre d'arqueologia i quatre mediambientals.

El nombre més gran de camps pertany a la modalitat social amb set camps, com és el cas de "Menuts i grans", a Alacant; "Majors i discapacitat", a Benicarló; "Diverteix-te I", a Alcossebre; "Diverteix-te II", a Alborache; "Art i discapacitat", a València; "Menudes il·lusions", a Benicàssim, i "Anima't", a Alborache.

Els camps arqueològics que van acabar el 4 d'agost han sigut "Banys de la Reina", a Calp; "Vila Romana de l'Albir", a l'Alfàs del Pi, i dues edicions d'El Prado, a Viver.

Els camps mediambientals s'han desenvolupat el mes de juliol al Paratge Natural de Torretes, a Ibi; a la Umbría de La Plana, a Enguera; al Parc Natural Sot de Chera, a Chera, i a "La pujada al castell", a Xàtiva.

Més informació a:
http://www.ivaj.gva.es/viu-la-solidaritat