Detall Notícia

El Consell aprova un conveni entre Igualtat, la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Alacant per a un projecte d'investigació social

14/09/2018

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Alacant per a la posada en marxa d'un projecte d'investigació social a la ciutat d'Alacant, amb què es busca adaptar les polítiques socials a les necessitats i a la realitat de les persones a través de la investigació.

Es tracta d'un projecte de col·laboració per a la millora contínua dels serveis socials municipals, mitjançant la constitució d'un espai d'investigació aplicada, de formació i d'innovació en matèria de serveis socials en l'àmbit territorial de la ciutat d'Alacant.

El conveni entre les diverses administracions i institucions públiques preveu un estudi d'investigació sobre necessitats socials, l'avaluació i l'impacte de programes i serveis, l'anàlisi organitzacional i de costos i indicadors socials, amb l'objectiu de dotar d'eines que permeten la creació d'un model d'atenció social coherent, sòlid i efectiu.

El laboratori social d'Alacant s'uneix al que es va crear l'any passat a la comarca de la Ribera a València, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alzira, la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Universtitat de València. Està previst també un laboratori a la província de Castelló, amb la participació dels municipis de Benicarló i Vinaròs, la Universtitat Jaume I i la Vicepresidència.

Xarxa de laboratoris socials

La finalitat de la Conselleria d'Igualtat és crear una xarxa de laboratoris socials a la Comunitat Valenciana que es constituïsca com a referent en innovació i investigació en matèria de serveis socials, igualtat i inclusió.

Tal com estableix el conveni que ha aprovat el Consell, el laboratori social d'Alacant s'encarregarà de dissenyar, desenvolupar i provar noves planificacions i sistemes d'avaluació dels serveis socials a través de criteris objectius i científics, de manera que siga possible generar un banc de bones pràctiques de les polítiques socials.

Així mateix, el conveni preveu l'organització de cursos, jornades, tallers, trobades i congressos que servisquen com a punt de trobada d'experiències i de difusió de productes i resultats.

Per al seguiment i el control de la implantació d'aquest projecte es constituirà una comissió mixta integrada per representants de les tres institucions que signen.

Arxius relacionats