Detall Notícia

El Consell aprova un conveni entre l'IVAJ i l'Ajuntament d'Ademuz per a l'emissió del Carnet Jove

14/09/2018

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que depén de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i l'Ajuntament d'Ademuz per a l'emissió, en seu municipal, del Carnet Jove a persones de 14 a 30 anys.

Actualment, a la Comunitat Valenciana, 135 ajuntaments (61 de la província de València, 48 de la d'Alacant i 26 de la de Castelló) estan adherits a la Xarxa Carnet Jove, i, d'aquests, 81 ajuntaments ja han subscrit convenis per a l'emissió de la credencial jove europea que permet l'exercici d'activitats culturals, d'oci educatiu, esportives o de mobilitat internacional en millors condicions a tot Europa.

El conveni aprovat regula les condicions de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Ademuz, de manera que ofereix un nou servei a la joventut a escala local, d'acord amb els termes que estableix l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA) i l'IVAJ.

L'Ajuntament d'Ademuz aplica descomptes a joves en les visites guiades que es fan pel municipi, pels llogarets i pels voltants. El grau d'implantació del Carnet Jove al municipi és d'un 33,15 %.

Més de 240.000 joves disposen del Carnet Jove de la Generalitat a la Comunitat als quals 1.700 empreses i entitats ofereixen avantatges que es poden trobar en la web de l'IVAJ 'www.ivaj.gva.es'. Així mateix està activa una llista de distribució de Carnet Jove per a rebre informació actualitzada de promocions i ofertes.