Detall Notícia

L'IVASS impulsa un pla de millora dels sistemes informàtics i comunicacions de l'entitat

12/10/2018

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitaria (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, està desenvolupant un pla integral de millora dels sistemes informàtics i comunicacions en tots els centres i serveis.

Aquest pla se sustenta en quatre pilars: dotar els professionals del material informàtic (PC, impressores, paquets informàtics, etc.) necessari per a exercir-ne les funcions, dotar tots els serveis de què disposa la Comunitat Valenciana de sistemes de comunicacions de dades i telefonia, com també de material i programari d'estimulació i suport cognitiu basat en noves tecnologies per als usuaris i usuàries, i dotar l'entitat de les aplicacions corporatives necessàries per al desenvolupament correcte dels diferents processos i projectes, així com la seua presència en Internet.

El director general de l'IVASS, Ángel Bonafé, ha assenyalat que "aquesta iniciativa té per finalitat incorporar nous recursos informàtics i de telecomunicacions que contribuïsquen a millorar la gestió administrativa de l'entitat i implementar avanços tecnològics de suport als programes, les activitats i els tallers que es desenvolupen en els centres i els serveis".

Entre les mesures escomeses, ha explicat que "s'ha dotat els centres de material i programari d'estimulació i de suport cognitiu per als usuaris i usuàries basat en les últimes tecnologies, i s'ha implantat tecnologia wifi en catorze centres (huit centres ocupacionals i cinc residències per a persones amb diversitat funcional intel·lectual i al centre de dia per a persones amb dany cerebral sobrevingut) amb la finalitat de facilitar l'ús de tauletes tàctils en els programes terapèutics orientats a treballar l'estimulació en els usuaris i usuàries".

Així mateix, en la xarxa d'habitatges tutelats s'han substituït les línies ADSL obsoletes per unes altres de fibra òptica FTTH, de manera que dona un servei millor a les persones amb diversitat funcional intel·lectual que resideixen als habitatges.

El pla arreplega també la integració dels centres i serveis de l'IVASS en la xarxa corporativa de la Generalitat, que es desenvolupa en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i que comporta la implantació de noves infraestructures de comunicacions en l'àmbit de les dades i la telefonia.

Aquestes actuacions suposen una millora de la velocitat de la navegació per Internet i possibiliten l'accés a recursos comuns entre tots els centres i els serveis centrals de l'IVASS, i també més qualitat de la xarxa de telefonia.

Aquest projecte d'integració consta de dues fases tenint en compte la seua complexitat. Una desena de centres, com també els serveis centrals a València i els territorials de l'entitat a Castelló, s'han adherit ja a la xarxa corporativa GVA, mentre que la resta ho farà en aquest exercici.

Accessibilitat i transparència

El director general de l'IVASS ha destacat "la incorporació de suports digitals accessibles i eines TIC inclusives en una clara aposta per l'accessibilitat i la transparència", i ha apuntat que "una entitat com la nostra ha d'avançar cap a la tecnologia per a la inclusió i la participació digital de les persones amb diversitat funcional".

Entre altres novetats, ha destacat "el nou web corporatiu de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitaria www.ivass.gva.es, que com que està dotat amb l'eina Inclusite permet navegar en la pàgina web mitjançant mecanismes inclusius".

Bonafé ha fet especial insistència en el fet que en el Portal de Transparència IVASS Obert, es publiquen les ofertes de treball de l'agència de col·locació i del personal de l'IVASS, el buscador de centres amb un mapa interactiu o la secció d'actualitat, entre altres eines dissenyades amb l'objectiu de facilitar als usuaris i usuàries l'accés a la informació.

D'altra banda, s'ha dissenyat i posat en marxa, en col·laboració amb l'Àrea de Recursos Humans el nou web de gestió integral de borses de treball www.bolsaempleoivass.es, que contribueix a donar transparència i publicitat a aquests processos i facilita l'accés a les persones interessades per a obtindre informació sobre les borses, per a subscriure's en línia i consultar les llistes d'admesos i d'exclosos.

També s'ha desenvolupat la fase inicial de la nova aplicació de gestió de tuteles per a aquest nou servei de l'IVASS a través de l'eina de gestió en línia tàctica de processos administratius, que incorpora un registre d'expedients de persones tutelades.