Detall Notícia

Oltra anuncia la consolidació de la Xarxa Jove amb la contractació de 96 nous professionals de joventut

16/10/2018

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que, a partir del pròxim any, es consolidarà la Xarxa Jove, que té com a finalitat la coordinació de les polítiques d'intervenció amb joves, amb la contractació de 96 nous professionals de joventut.

Oltra ha presidit el consell rector de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), en el qual s'ha parlat del procés de municipalització de les polítiques de joventut que s'està posant en marxa en aplicació de la Llei de polítiques integrals de joventut, aprovada aquesta legislatura, i que preveu les polítiques que afecten els joves, com una competència "compartida" entre la Generalitat i les administracions locals.

En aquest sentit, ha anunciat que el pròxim any la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de l'IVAJ, destinarà 3,3 milions d'euros a subvencionar la contractació, a través dels ajuntaments, de 96 tècnics de joventut que permetran la implantació de l'Estratègia valenciana de la joventut 2019-2023.

La vicepresidenta ha explicat que aquest primer any es finança la contractació d'un tècnic o tècnica coordinador en cada municipi de més de 20.000 habitants i d'un tècnic o tècnica coordinador en cada mancomunitat per a poder ocupar-se dels municipis de menys de 20.000 habitants. En total són 96 nous professionals en tota la Comunitat Valenciana.

Aquestes contractacions, ha indicat, es preveu que continuen incrementant fins a la total implantació de l'Estratègia en 2023, per a quan es preveu que hi haja hagut una contractació de 542 professionals de joventut, la qual cosa suposarà una inversió de la Generalitat de 16,8 milions d'euros.

"Crear un sistema públic de polítiques integrals de joventut és la millor opció per a desenvolupar polítiques de prevenció, promoció i participació de la joventut com a eixos per a construir una societat inclusiva, democràtica i lliure", ha manifestat Oltra, i també ha destacat que aquest camp també suposa "un jaciment d'ocupació de qualitat, sostenible i no deslocalitzable".

Així mateix, ha indicat que la xarxa està pensada per a garantir "la igualtat d'oportunitats i l'equitat territorial", pel qual s'ha inclòs "una compensació de professionals per jove, en el cas, de les zones rurals o despoblades" i es preveu incloure un mòdul superior amb un plus per desplaçament per al personal que treballe en mancomunitats o municipis de difícil accés.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquest procés de municipalització de les polítiques integrals de joventut és "imparable" i en aquests tres anys ja s'ha materialitzat en la concessió d'ajudes per a desenvolupar programes de joventut en 115 municipis de la Comunitat Valenciana, amb una dotació total d'un milió d'euros.

També en 21 mancomunitats s'han aprovat els programes de joventut en col·laboració amb l'IVAJ, a través d'una línia pressupostària que ascendeix a 305.000 euros, ha explicat Oltra.

Concretament aquestes són les mancomunitats: l'Alt Palància; l'Espadà-Millars; la Marina Baixa; el Circuit Cultural Comarcal Marina Alta; la Intermunicipal de la Vall de Pop; la Ribera Baixa; la Ribera Alta; els Serrans; la Valldigna; la Safor; la Vall d'Albaida; l'Alt Túria; Camp de Túria; Castelló Nord; el Racó d'Ademús; les Valls; la Baronia; els Ports; l'Alcoià; el Comtat, i els municipis del Baix Segura i la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi.

Així mateix, segons ha indicat la vicepresidenta, la Conselleria ha apostat per dotar 55 serveis d'informació juvenil de millores en equipaments de tecnologies de la informació i de la comunicació.
En la reunió del Consell rector també s'ha atés el moviment associatiu juvenil i s'ha plantejat una nova ordre de bases d'ajudes a l'associacionisme.

Mónica Oltra ha destacat que la prestació de serveis a la joventut des del sector públic és "una prioritat" per al Consell i que la seua eficàcia consisteix en "les relacions i la cooperació amb les entitats locals", i també en "les persones que aposten per l'oci educatiu, la participació i el voluntariat".

Arxius relacionats