Detall Notícia

L'IVAJ presenta en InFòrum 2018 recursos innovadors per a la inclusió i l'oci educatiu

08/11/2018
L"IVAJ presenta en InFòrum 2018 recursos innovadors per a la inclusió i l"oci educatiu

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha destacat que InFòrum 2018 ha sigut un significatiu punt de llançament i reflexió de l'Estratègia valenciana de joventut (EVJ) per als pròxims cinc anys i una oportunitat "per a acostar a municipis i mancomunitats, a professionals, al món cívic i associatiu i a la joventut mateixa una sèrie de materials i tallers innovadors que posen èmfasi en la inclusió i l'oci educatiu".

L'exposició itinerant "Exili il·lustrat" s'ha mostrat en l'alberg juvenil la Marina, a Moraira (Teulada), seu d'Infòrum 2018. També, a través de tallers, s'han abordat l'impacte del gènere en la informació juvenil, a càrrec de la tècnica d'Igualtat Janis Piñana, i "Màscares i identitats virtuals", de la sèrie "M'importa: educar en valors", un programa de prevenció de les relacions desiguals i de l'assetjament, presentat per Culturama, en què s'ha posat de manifest la diferència de comportament que hi ha darrere de l'anonimat i de les personalitats que s'amaguen amb un perfil fals.

Amb el taller "Escuela de youtubers. Aplicación de Youtube para trabajar contenidos de carácter social", Carlos López ha reconegut la puixança del fenomen 'youtuber'. Klara Ríos, de Aprende a Volar, ha abordat l'ús del 'selfie' i ha parlat sobre com "les teues fotos parlen de tu".

Per la seua banda, Joan Sanfélix, en el taller "Nuevas masculinidades igualitarias", ha compartit amb professionals de joventut conceptes com l'empatia, la sensibilitat social i el respecte entre les persones.

Pel que fa a la dimensió europea i local de les polítiques de joventut, s'han facilitat recursos com la nova carta europea d'informació juvenil i les pròximes activitats d'Eryica. També s'han presentat els programes d'ocupació juvenil EMPUJU i ENCUJU i el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, i s'han centrat en l'educació en valors a través de la pràctica de la pilota valenciana i en la campanya de drets laborals.

La nova carta europea d'informació juvenil aprovada a Cascais (Portugal) el 27 d'abril del 2018 per la 29a Assemblea General de l'Agència Europea d'Informació i Assessorament Juvenil (Eryica) destaca que la informació juvenil ha de ser independent, accessible i inclusiva, és a dir, que ha de ser gratuïta, oberta a tota la població jove sense cap tipus de discriminació i s'ha d'esforçar per arribar a tota la població jove, per mitjans que siguen eficaços i apropiats per als diferents grups i necessitats. Una informació basada en les necessitats de la gent jove, participativa, ètica, professional i proactiva.

Tant el Consell Valencià de la Joventut com l'Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana han tingut una destacada participació i han fet aportacions per a l'Estratègia valenciana de joventut. La conferència de cloenda ha estat a càrrec de TR3s Social, guanyadora de la 5a edició del Premi Culturama d'Innovació Social en Joventut, que es vincula amb les bones pràctiques en matèria de joventut.

Arxius relacionats