Detall Notícia

L'exposició itinerant 'Exili il·lustrat' de l'IVAJ visita Xàtiva, València i la Pobla del Duc

12/01/2019
L"exposició itinerant "Exili il·lustrat" de l"IVAJ visita Xàtiva, València i la Pobla del Duc

L'exposició itinerant "Exili il·lustrat" de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) es presenta al llarg del mes de gener a Xàtiva, València i la Pobla del Duc.

La mostra és un recorregut per 36 vides dibuixades per altres tants il·lustradors i il·lustradores amb estils molt variats, que representen personatges que van anar a l'exili. L'exposició forma part del programa "M'importa. Educació en Valors" de l'IVAJ.

"Exili il·lustrat" s'exposa fins al 13 de gener al Centre d'Informació Juvenil de Xàtiva; del 15 al 20 de gener a l'IES Districte Marítim de València, i del 22 al 27 de gener a l'Ajuntament de la Pobla del Duc.

L'exposició, comissariada per Mac Diego, va nàixer de la col·laboració del centre cultural La Nau de la Universitat de València com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

Després de passar per "Heroes Comic Con", a Fira València, i "Vídeo Game Comic", a la Institució Firal Alacantina (IFA), "Exili il·lustrat" ha visitat Carcaixent, Canals, Carlet, Genovés, Tavernes de la Valldigna i Benicarló.

La iniciativa es vincula amb la memòria democràtica i l'objectiu és donar a conéixer el passat a milers de joves a través de les il·lustracions. Per a fer-ho, disposa d'una guia didàctica amb les biografies que expliquen les vivències i les històries particulars.

Ajuntaments, entitats socials i centres educatius interessats a acostar l'exposició "Exili il·lustrat" poden sol·licitar-la a través de la web de l'IVAJ: consulteu ací

Més informació:
consulteu ací.

Arxius relacionats