Detall Notícia

Oltra: 'El Govern del Botànic ha assumit el repte de crear un model de cooperació descentralitzat amb la col·laboració de les ONG valencianes'

11/01/2019
Oltra: "El Govern del Botànic ha assumit el repte de crear un model de cooperació descentralitzat amb la col·laboració de les ONG valencianes"

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que "El Govern del Botànic ha assumit el repte de crear un nou model de cooperació descentralitzat, amb la col·laboració de les ONG valencianes, i de territorialitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU a la nostra comunitat".

Així s'ha manifestat la vicepresidenta en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern Valencià, en la qual ha detallat la memòria de gestió d'actuacions en matèria de cooperació al desenvolupament i solidaritat en 2018, que ha analitzat el Consell.

D'aquesta manera, la memòria de gestió d'actuacions en matèria de cooperació, que serà remesa a les Corts, detalla que, entre els principals projectes que s'han dut a terme, destaca la convocatòria de subvencions dirigides a les organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD) per a la cooperació internacional al desenvolupament, amb un total de 43 iniciatives finançades a les quals s'han destinat 13,9 milions d'euros.

Respecte d'això, Oltra ha indicat que es tracta de "projectes a Amèrica Central, Sud-amèrica, l'Àfrica subsahariana, el Magreb, Orient Mitjà i l'Índia".

D'altra banda, s'han convocat subvencions per a projectes d'educació per a la ciutadania global en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, en centres educatius, amb organitzacions de la societat civil i amb municipis, i projectes de sensibilització. En total, s'han finançat 42 projectes, als quals s'han destinat més de dos milions d'euros.

Acció humanitària

La vicepresidenta també ha destacat les actuacions en matèria d'acció humanitària, amb el finançament, amb un milió d'euros, de projectes "per a atendre situacions de crisi humanitària, d'emergències per desastres naturals o conflictes armats o situacions de vulnerabilitat extrema".

En aquest apartat figuren les ajudes a Guatemala, per a pal·liar els danys pels efectes del volcà de Foc, o pel terratrémol d'Indonèsia. També es van subscriure convenis amb Creu Roja, Farmamundi, Unicef, l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) i l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Primeres ajudes per a sensibilitzar

Oltra ha insistit també en la convocatòria "per primera vegada en 2018" de subvencions per a accions dirigides a "sensibilitzar la ciutadania sobre la promoció i la defensa dels drets humans".

En total, es van dur a terme quatre projectes als quals es van destinar 92.000 euros.

Arxius relacionats