Detall Notícia

Oltra: 'El Govern del Botànic ha augmentat les ajudes d'emergència per a les dones maltractades de 200 a 2.200 euros des de l'1 de gener de 2019'

16/01/2019
Oltra: "El Govern del Botànic ha augmentat les ajudes d"emergència per a les dones maltractades de 200 a 2.200 euros des de l"1 de gener de 2019"

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que "gràcies als canvis que des del Govern del Botànic hem impulsat, des de l'1 de gener de 2019 les ajudes d'emergència per a necessitats bàsiques per a les dones que es veuen amb els xiquets i les maletes al carrer han passat de 200 a 2.200 euros, és a dir, tres vegades el salari mínim interprofessional".

Així els ho ha traslladat la vicepresidenta a les representants de l'associació Dones amb Veu de la Marina Baixa, amb les quals ha mantingut una reunió per a conéixer els projectes que tenen en marxa per a contribuir a la recuperació de la vida independent de les dones víctimes de violència de gènere, i per a informar-los de "la millora gegant" pel que fa a les ajudes a aquestes dones.

D'aquesta manera, segons ha explicat Oltra, en 2019 es milloraran les ajudes d'emergència per a les víctimes, que passen de 200 a 2.205 euros en el cas que s'atorguen per a cobrir necessitats bàsiques; de 2.000 a 2.940 per a allotjament; de 500 a 735 euros per a transport o desplaçament, i de 2.000 a 2.205 per a seguretat i protecció.

Així mateix, Oltra ha ressaltat el treball que du a terme aquesta associació "de supervivents", perquè està composta per "dones que han patit la violència de gènere, que han eixit d'aquesta situació i el que ara fan és ajudar i acompanyar altres dones que en aquest moment estan en una situació de violència de gènere".

Respecte d'això, la vicepresidenta ha insistit en el fet que, al marge dels recursos que posen a disposició de les víctimes les administracions públiques, "acompanyar-les anímicament i moralment en aquesta situació, amb el referent d'una dona que ha eixit de la mateixa situació, és molt important perquè et dibuixa un horitzó quan eres víctima de violència de gènere".

Implicació de la societat civil

Precisament, la vicepresidenta ha volgut posar en valor la societat civil en la lluita que fa contra la violència de gènere.

Segons la seua opinió, associacions com Dones amb Veu "fan una contribució imprescindible", ja que són "l'espill de l'horitzó al qual una dona víctima de violència de gènere pot arribar, que és haver eixit d'aquesta situació. I això, a vegades, empodera més que un altre tipus de recursos. Per això és important combinar-los: la protecció dels poders públics, però també la implicació de la societat civil".

La vicepresidenta ha remarcat que aquesta implicació és important per a "sensibilitzar; per a promocionar la igualtat entre dones i homes; per a promocionar relacions sanes, relacions afectives entre homes i dones, i relacions sanes en el pla de la igualtat amb el respecte a la llibertat de l'altre".

Oltra ha insistit en el fet que "el teixit associatiu és fonamental en el treball de construcció, al final, d'una societat més igualitària, més justa i més decent".

Un recurs més per a les víctimes

Per la seua banda, la presidenta de l'associació Dones amb Veu de la Marina Baixa, Margarita Luján, ha explicat a la vicepresidenta el projecte d'habitatges que estan portant dirigits a acollir dones maltractades i els seus fills a fi que refacen les seues vides.

Luján ha insistit en el fet que "una dona necessita ràpidament ajuda", però davant d'aquesta situació "la burocràcia és molt lenta", per la qual cosa aquesta necessitat es resol "a través de l'associació. Som un recurs més, amés d'aquells que ofereixen totes les administracions".

Arxius relacionats