Detall Notícia

Igualtat convoca 893 places noves d'acció concertada en centres per a persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu

18/01/2019

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat el concert social per a 893 places noves en centres de persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu, que se sumen a les 7.170 places concertades l'any passat amb aquesta nova fórmula de la Conselleria.

En total, 8.063 usuaris de centres gestionats per entitats sense ànim de lucre es beneficiaran en 2019 del concert social convocat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a la prestació de serveis socials especialitzats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Durant l'any passat, 248 centres amb 7.170 places de diverses tipologies de tota la Comunitat van optar a l'acció concertada, amb un pressupost destinat per al finançament de 101.112.850 euros en 2018.

Després de tindre en compte les necessitats d'atenció social, la població que actualment s'està atenent i la sol·licitud de places de nova creació en determinades àrees geogràfiques, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit ampliar la xarxa de recursos amb 893 places noves per mitjà d'una nova convocatòria d'acció concertada a la qual podran accedir les entitats d'iniciativa social que gestionen aquest tipus de recursos. Tal com publica el DOGV, s'estableix per al finançament un pressupost de 5,6 milions d'euros per a enguany.

El concert de places s'establirà amb les entitats que gestionen tant centres residencials com centres d'atenció diürna destinats a persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu.

Respecte al nombre de places i tipologia de serveis, es detalla que per a persones amb diversitat funcional es convoquen 336 places en centres d'atenció primerenca de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys, 19 en centres ocupacionals per a la integració sociolaboral, 174 places en centres de dia, 13 en residències i 51 places en habitatges tutelats.

D'altra banda, per a persones amb trastorn mental greu es convoquen 260 places en centres de rehabilitació i integració social (CRIS), 20 en centres de dia, 3 en centres específics per a malalts mentals crònics i 17 places en habitatges tutelats.
Règim jurídic, procediment i selecció

La convocatòria recull la regulació del règim jurídic, el procediment i sistema de selecció d'entitats i serveis i els requisits i condicions dels acords d'acció concertada. L'accés a aquestes places serà sempre mitjançant el procediment i òrgan administratiu que destina l'Administració per a l'ocupació d'aquestes.

Pel que fa als requisits i obligacions de les entitats per a accedir a l'acció concertada, es preveu la necessitat d'estar degudament acreditada i inscrita en el sector de serveis socials corresponent a persones amb diversitat funcional en el Registre d'Entitats, Centres i Serveis de la Conselleria.

Així mateix, hauran d'estar al corrent en el pagament de les obligacions tributàries i de la seguretat social, disposar de solvència i tindre experiència en l'atenció del col·lectiu.

A l'hora de valorar les entitats es tindran en compte, entre altres criteris, les bones pràctiques socials i de gestió de personal en relació amb les clàusules socials de creació d'ocupació per a persones amb dificultats, els plans d'igualtat entre dones i homes i altres criteris de caràcter social.

El termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria actual serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació en el DOGV.

Pròrroga de 2018

El DOGV ha publicat també la pròrroga per a 2019 del concert concedit i formalitzat l'any passat amb 7.170 places en centres de persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu. Per a finançar-lo es destina una partida de 103.552.850 euros.