Detall Notícia

Oltra presenta una campanya del 8M que visualitza dones referents en diferents camps i de diferents edats

05/03/2019
Oltra presenta una campanya del 8M que visualitza dones referents en diferents camps i de diferents edats

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha incidit en "la visió plural que el feminisme vol aportar en el món, també a l'èxit i al lideratge" perquè, segons ha defensat, "hi ha moltes maneres de fer i de ser importants, però sobretot aquest èxit ha de significar alguna cosa en la vida de la persona i en la comunitat".

Oltra ha presentat la campanya del seu departament per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que amb el lema 'Vull ser com' busca crear referents femenins socials per a les xiques i també per als xics, de totes les edats, "necessitem dones referents per a generar imaginaris entre els més menuts, perquè coneguen dones que han obert camins".

En la campanya d'enguany, que és una continuació de la de l'any passat però amb nous referents, es pretén mostrar "les diferents maneres de triomfar des d'una mirada feminista", però sobretot, transmetre que les dones "podem arribar allà on ens proposem, però preferim que la societat no ens ho pose més difícil", ha explicat.

Així, la campanya d'enguany compta amb cinc noves ambaixadores i cares visibles: Alba Reche, Patricia Campos, Concha García, María Blasco i Carolina Ferre; dones que, segons ha explicat la vicepresidenta del Consell, "representen molt bé l'heterogeneïtat que volíem mostrar enguany", a més són dones d'un ampli espectre d'edat i de diverses zones del territori: d'Elx, d'Onda, de Cocentaina, de València i d'Alacant.

Les cinc cares visibles

La vicepresidenta ha destacat la joventut d'Alba Reche i ha indicat que l'èxit com a cantant en un programa de televisió fa molt més visible el seu talent. A més, és una activista feminista i arriba a una part de la ciutadania amb la qual ella connecta molt bé.

Patricia Campos, la primera dona d'Espanya amb les titulacions de pilot d'helicòpter i de reactor, també ha sigut la primera entrenadora europea d'un equip professional americà i forma part dels projectes 'Futbol sense fronteres' i 'Supera-T', amb el qual pretén contribuir a l'eliminació de les discriminacions per raó de sexe i/o gènere, a la plena integració de les víctimes de violència de gènere i a la desaparició d'obstacles i situacions que marginen o aïllen les nostres dones i joves en la societat actual.

Concha García Zaera, alumna de la Universitat Popular de València, representa perfectament la idea que l'edat no és excusa. Concha, que va nàixer en els anys 30, és una artista reconeguda fins al punt que Disney ha volgut comptar amb ella. A més, té un perfil artístic poc convencional, dibuixa en Paint i el seu treball té molts seguidors en la plataforma Instagram.

María Blasco ha treballat durant 20 anys en la investigació sobre la importància dels telòmers i de la telomerasa en el càncer, així com en malalties relacionades amb l'envelliment i, des de fa 8 anys, és la directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO).

Carolina Ferre és una periodista que ha desenvolupat la seua carrera professional fonamentalment en la televisió, actualment en À Punt, on "continua somrient, aprenent i lluitant a través del seu treball i les seues idees, per a defensar un món més agradable, més simpàtic, més empàtic, més just, més femení, més igual", ha indicat.

La vicepresidenta del Consell les ha qualificades de "persones excepcionals" que, més enllà del seu gènere, tenen un element en comú i és que cada una d'elles "sent que està ajudant a transformar el món, per a fer-lo una mica millor i que cada una d'aquestes dones, pel fet de ser-ho, han hagut de lluitar més que un home per a fer allò que volien".

Arxius relacionats