Detall Notícia

Oltra: 'Les oficines Orienta i els seus professionals ajuden a avançar per a aconseguir una societat oberta, inclusiva i diversa'

02/12/2019

- La vicepresidenta ha visitat les instal·lacions d'Orienta a Castelló, en la qual ja s'han registrat 151 atencions des de la seua posada en marxa
- Aquesta oficina ofereix un servei públic d'informació, orientació i assessorament integral al col·lectiu LGTBILa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que les oficines integrals LGTBI de la Generalitat Orienta, i especialment a través dels professionals que les atenen, representen una eina fonamental per a avançar "en una societat oberta, inclusiva i diversa".

Oltra ha visitat a la ciutat de Castelló la seu d'aquestes oficines Orienta, que són "un servei públic d'informació, orientació i assessorament integral" destinat tant al col·lectiu LGTBI com als seus familiars, als quals atenen en qüestions legals, administratives i socials, a més d'oferir-los ajuda psicològica, en els casos en què siga necessari.

"Les persones professionals d'Orienta sou la cara de l'Administració valenciana per a donar resposta a les diversitat necessitats socials en l'àmbit LGTBI, des d'una simple informació sobre com fer efectius els seus drets fins a oferir un espai de creixement personal per a les persones que el necessiten", ha explicat.

Els professionals d'aquestes oficines, que són gestionades per entitats de reconegut prestigi en aquest àmbit, com és Casda a Castelló, també acompanyen persones víctimes de discriminació en el procés de denúncia, a més de donar suport psicològic, o també persones LGTBI migrants que arriben a la Comunitat Valenciana fugint dels seus països d'origen.


En aquest sentit, ha incidit en què la tasca que es fa des de les oficines Orienta resulta "fonamental" per a totes aquestes persones que esperen de l'Administració "el tracte adequat que no han rebut en altres instàncies".

Dades oficina Castelló

La vicepresidenta ha destacat que des de la seua posada en marxa aquest estiu, l'oficina d'Orienta Castelló ha dut a terme ja un total de 151 atencions, de les quals un 39,8 % ha sigut a persones d'entre 18 i 30 anys.

Així mateix, ha indicat que segons identitat, l'atenció a persones trans ha suposat el 30,9 % de les consultes, mentre que les 63,61 % restant corresponen a persones cisgènere. Per orientació sexual el major nombre d'atencions corresponen a persones gais (37,7%), i per nacionalitats són Colòmbia, el Brasil i Veneçuela els que concentren un major nombre de consultes (28,4%).

Quant als serveis oferits: informació general representen el 29,33%, de les consultes, assessorament psicològic el 17,3 %, atenció i acompanyament el 15,3% i atenció a migrants el 12 %.
L'oficina de Castelló també disposa d'un grup d'ajuda mútua d'asil, el perfil del qual és la d'home gai/bisexual entre 25 i 40 anys.