Detall Notícia

Igualtat finança 30 programes d'entitats locals destinats al foment de la igualtat i la inserció laboral de les dones

15/01/2020

- S'ha prestat una atenció especial als municipis xicotets on les dones "tenen més dificultats d'accés a serveis i informació"


La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt subvencionar un total de 30 programes proposats per entitats locals dirigits a fomentar la igualtat de gènere i la inserció laboral de les dones.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha destacat que aquestes ajudes representen "la primera convocatòria d'aquestes característiques dirigida a entitats locals", i ha assenyalat l'atenció especial que s'ha prestat als municipis amb menys habitants, "on les dones tenen més dificultats d'accés a serveis, ocupació o a informació necessària per a millorar la seua situació".

Dels 30 programes finançats, la majoria en són de promoció i foment de la igualtat entre homes i dones. Inclouen activitats relacionades amb els plans d'igualtat municipals vigents, activitats dirigides al foment de la igualtat de dones i homes, la supressió de qualsevol classe de discriminació d'acord amb el gènere i activitats dirigides a la participació i la visibilització de les dones.

Entre les actuacions subvencionades destaca l'organització de jornades i campanyes de sensibilització, l'establiment de punts Violeta i la implementació de les mesures dels plans d'igualtat municipals vigents, així com l'avaluació i la millora d'aquests.

En total s'han destinat 161.930 euros per als 30 programes finançats amb ajudes que en alguns casos han arribat als 20.000 euros.

Per províncies, 9 programes corresponen a la província de Castelló, concretament als ajuntaments d'Eslida, Orpesa, Montanejos, Morella, la Jana, Atzeneta del Maestrat, Traiguera, la Vall d'Uixó i Vilafranca.

A la província de València s'ha subvencionat els ajuntaments de Guardamar de la Safor, Cullera, Favara, Mancomunitat de la Ribera Alta, Massamagrell, Alaquàs, Potries, Alcàntara de Xúquer, Xeraco, Llaurí, la Font d'en Carròs, Mislata, Benigànim, Bonrepòs i Mirambell, Castielfabib, Corbera, Chelva i Ontinyent.

Pel que fa a la província d'Alacant, s'han dut a terme 3 programes finançats i desenvolupats pels ajuntaments d'Albatera i Pego i per l'Institut Municipal de Serveis Socials d'Elda.