Detall Notícia

Oltra: 'El Consell vol donar visibilitat a l'esforç de la joventut, la igualtat i el treball en equip com a valors que ens fan créixer com a societat'

15/01/2020
Oltra: "El Consell vol donar visibilitat a l"esforç de la joventut, la igualtat i el treball en equip com a valors que ens fan créixer com a societat"

- La vicepresidenta rep els clubs Amics de la Boccia, Fènix València i Sala d'Armes València després dels èxits que han obtingut en softbol, 'boccia' i esgrima en 2019
- Felicita els tres equips "per fer cada dia de l'esport un valor i una manera de viure i conviure", i per convertir-se en un exemple de superacióLa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha rebut, al palau de Valeriola, els jugadors i jugadores, les entrenadores i la Junta Directiva dels clubs esportius Amics de la Boccia, Softbol Fènix València i Sala d'Armes València, després dels èxits aconseguits durant el passat exercici en les respectives disciplines.

Oltra ha destacat que, amb aquest acte, el Consell vol donar "visibilitat a l'esforç de la joventut com a model que s'ha de seguir, l'avanç en la igualtat entre homes i dones i la posada en valor del treball en equip que representa l'esport", uns valors que "ens fan avançar també com a societat, perquè en l'esport s'aprén a guanyar, però també a no deixar ningú arrere"

En aquest sentit, la vicepresidenta ha manifestat "l'orgull del Consell per aquests èxits" i ha felicitat els tres clubs pels respectius èxits esportius i, sobretot, "per fer cada dia de l'esport un valor i una manera de viure i conviure", i per convertir-se en un exemple de superació i treball per a altres equips.

"Aquests campionats són el resultat d'un magnífic treball, esforç i dedicació constants propis de l'esport, de tots i totes vosaltres, tant jugadors i jugadores com dels equips tècnics", hi ha afegit.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat que fer aquest tipus de recepcions contribueix a "donar suport i visibilitzar l'esforç de la nostra joventut", especialment en esports que no són majoritaris com ara el softbol, l'esgrima i la 'boccia', que fan que els seus jugadors i jugadores esdevinguen un "referent, un model que trenca molts dels tòpics associats a la gent jove".

Oltra ha volgut reconéixer, especialment, les xiques pels seus triomfs en les competicions esportives, ja que, encara que "la societat està canviant i la igualtat entre homes i dones s'obri camí de manera imparable, encara queda molt per fer".

En tercer lloc, la vicepresidenta ha valorat el "treball en equip" que representen aquests triomfs. "Qualsevol pràctica esportiva és, en si mateixa, bona, perquè fomenta hàbits de vida saludable, ens fa avançar com a persones i augmenta la nostra autoexigència i el nostre esforç i creixement personal", ha apuntat.

Campionats de Sala d'Armes, Fènix València i Amics de la Boccia

En concret, el club d'esgrima Sala d'Armes València ha aconseguit el campionat d'Espanya sénior per equips; a més, tres dels seus integrants, Guillermo Migallón, José Manuel Vilanova i Julen Pereira Ramos, han sigut guanyadors també en la competició individual en 2019.

Per la seua banda, les valencianes del Club de Softbol Fènix València han aconseguit ser subcampiones de la Copa de la Reina de Softbol i terceres en la Lliga Nacional de la Divisió d'Honor. Oltra n'ha destacat la seua "determinació i valentia per a ser dones i arribar a triomfar en un esport no conegut com és aquest", el que les converteix en font "d'inspiració i referent per a xiquets i xiquetes que volen obrir camins encara no explorats".

En tercer lloc, els jugadors i jugadores del club Amics de la Boccia han guanyat el Campionat d'Espanya per equips per quart any consecutiu; a més, Raúl Artí, Sabrina Balén, Vicente Lleti, José Manuel Moreno i Manuel Ángel Martí han aconseguit ser primers en la categoria individual i Amparo Baixauli i Alejandro Piquer subcampions d'Espanya per parelles.

Arxius relacionats