Detall Notícia

Onze grups de joves es reuneixen a Benicàssim per a iniciar el programa Teatre de la Joventut de l'IVAJ

25/01/2020
Onze grups de joves es reuneixen a Benicàssim per a iniciar el programa Teatre de la Joventut de l"IVAJ

- Teatre de la Joventut inclou la 7a Trobada de Teatre Jove i la gira 'M'importa' amb Escena Erasmus de la UV


Onze grups de joves han iniciat aquest cap de setmana, a l'alberg Argentina a Benicàssim, el programa Teatre de la Joventut 2020, organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i Projecte Inestable / Teatre de la Joventut.

Teatre de la Joventut 2020 inclou 'Cap (de setmana) a Benicàssim', els dies 25 i 26 de gener, i 'Cap (de setmana) a Moraira', els dies 8 i 9 de febrer, als quals seguirà la 7a Trobada de Teatre Jove els mesos de març i abril a Alacant, Castelló i València.

La iniciativa de caps de setmana es desenvolupa en la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils, amb l'objectiu de millorar les creacions abans de la Trobada, però, sobretot per a aprofundir en la convivència entre joves que senten passió pel teatre, mitjançant la formació en arts escèniques amb professionals i compartint processos creatius.

Al llarg del cap de setmana es faran tallers, assajos intensius i una vetlada en la qual es representarà una actuació col·lectiva en la segona jornada; cada grup treballarà la seua proposta i reflexionarà amb la resta de participants.

L'activitat està coordinada per Projecte Inestable / Teatre de la Joventut, Projectes Teen Theatre, Teatre de Caixó, el màster en Teatre Aplicat de la Universitat de València i AVEC Teatre, i organitzada per Projecte Inestable
i l'Institut Valencià de la Joventut.

Escena Erasmus

La 7a Trobada de Teatre Jove es farà del 23 al 27 de març a València i del 30 de març al 3 d'abril tant a Castelló com a Alacant, on també es faran tres jornades de formació del Cefire per al professorat.

Durant la Trobada, grups de joves representen les seues obres i es formen en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia.

La potenciació del teatre de la joventut de l'IVAJ s'estén a la gira 'M'importa. Educació en valors' d'Escena Erasmus de la Universitat de València en municipis de la Comunitat i a iniciatives pilot de teatre en l'àmbit rural i en centres de menors.

Arxius relacionats