Detall Notícia

L'exposició itinerant 'Exili il·lustrat' de l'IVAJ estarà al setembre a Callosa d'en Sarrià, Geldo i Carlet

15/09/2020
L"exposició itinerant "Exili il·lustrat" de l"IVAJ estarà al setembre a Callosa d"en Sarrià, Geldo i Carlet

- L'exposició ha visitat Daya Vieja en la primera quinzena de setembre
- Centres juvenils, ajuntaments i entitats poden sol·licitar-la a través de la web 'mimporta.info'L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa 'M'importa. Educació en valors', porta l'exposició itinerant 'Exili il·lustrat' als municipis de Callosa d'en Sarrià, Geldo i Carlet.

La iniciativa 'Exili il·lustrat' es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l'actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o la de fam.

El calendari expositiu es va iniciar del 4 al 13 de setembre a l'Ajuntament de Daya Vieja. Del 15 al 20 de setembre es podrà visitar en el Punt Jove de Callosa d'en Sarrià i del 22 al 27 de setembre a l'Ajuntament de Geldo. Finalment, del 29 de setembre al 4 d'octubre, arribarà a l'Espai Jove de Carlet.

L'exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels estils més variats, que representen personatges que van anar a l'exili, entre els quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre altres.
La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, recorda personalitats rellevants obligades a anar-se'n d'Espanya i a refugiar-se en altres països.

'Exili il·lustrat' va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie 'M'importa. Educació en valors', s'acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l'actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l'exposició 'Exili il·lustrat' com '#Noemtoqueselwhatsapp' poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa:consulteu ací.

Més informació: consulteu ací.

Arxius relacionats