Detall Notícia

Igualtat reconeix l'Ajuntament de Pego amb el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes

11/01/2021

- Es tracta de la convocatòria de premis corresponent a les festes celebrades en 2019
- L'objectiu és incentivar les festes igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garantisquen el respecte a les donesLa Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat lliurar el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes, en la categoria d'entitats locals entre 10.001 i 20.000 habitants, a l'Ajuntament de Pego per les festes locals celebrades al llarg de l'any 2019.

Aquest consistori ha sigut premiat per l'impuls d'accions encaminades a promoure la igualtat de gènere en les festes locals que celebra i contribuir amb això a la ruptura dels estereotips de gènere, a la participació de les dones en condicions d'igualtat i a l'eliminació de totes les maneres de discriminació i de violència contra les dones.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha felicitat l'Ajuntament de Pego pel treball que ha fet per a "fomentar la celebració d'unes festes locals i populars igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones".

Així mateix, ha manifestat la seua satisfacció per "la bona acollida que han tingut els guardons en aquesta segona convocatòria, la qual cosa és un indicatiu del treball conjunt que s'està fent amb les entitats locals per a assolir una societat cada vegada més igualitària en tots els àmbits, també el lúdic".

Such ha assenyalat que un total de 52 entitats locals de la Comunitat Valenciana han optat en la segona edició d'aquests premis en alguna de les 4 categories convocades. 31 d'aquestes corresponen a la província de València; 13, a la de Castelló, i 8 són entitats locals de la província d'Alacant.

En concret, en la categoria de projectes presentats per entitats locals entre 10.001 i 20.000 habitants han concorregut un total de 8 localitats: 2 de la província d'Alacant, 5 de la de València i una de Castelló.

Totes aquestes han acreditat comptar amb un pla d'igualtat als respectius municipis i han posat en marxa projectes per a promoure la igualtat de gènere en les festes, siguen locals o d'una altra índole, que posen l'accent en l'erradicació de continguts discriminatoris per a contribuir a la ruptura dels estereotips de gènere.

Igualtat i no-violència

La directora general ha explicat que, amb aquests premis, la Conselleria vol "reconéixer de manera pública i visible els municipis que desenvolupen projectes que promoguen la igualtat de gènere en les festes, propicien la participació de les dones en condicions d'igualtat i estimulen l'eliminació de totes les maneres de discriminació i de violència contra les dones".

"Es tracta de premiar les festes que contribuïsquen a promoure el desenvolupament de festes igualitàries i desterrar idees discriminatòries i la desigualtat entre homes i dones entre la població", hi ha afegit.

També es pretén crear espais lúdics dins de l'àmbit festiu que garantisquen el respecte, el principi de no-discriminació de les dones i que promoguen una cultura inclusiva, a fi de salvaguardar les dones de qualsevol agressió sexista o manera de violència basada en el gènere i reforçar el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l'entorn festiu i d'oci.