Visualització de contingut web

Promoció Drets d'Infància i Adolescència

SERVEI DE PROMOCIÓ DELS DRETS DE LA INFÀNCIA

Entre les funcions de la Direcció General d'Infància i Adolescència es troba promoure i incentivar els drets de la infància i l'adolescència i la seua participació activa en la societat com a membres de ple dret.

És per això, que a través d'aquest apartat es desenvoluparen les accions dirigides a:

  • Sensibilitzar sobre els drets de la infància i l'adolescència.
  • Potenciar el benestar infantil i el seu desenvolupament personal.
  • Fomentar la cultura de la diversitat, del respecte, la responsabilitat i l'empatia.
  • Estudiar, avaluar i divulgar la situació actual en relació amb els drets de la infància en la Comunitat Valenciana, especialment sobre la violència contra la infància, i promoure la implementació de programes per a garantir el seu respecte i exercici.
  • Dissenyar i executar accions formatives sobre l'aplicació dels drets de la infància pels professionals relacionats amb la infància i adolescència en coordinació i sense perjudici de les competències d'altres centres directius.
  • Dissenyar, fer seguiment i coordinar l'Estratègia Valenciana d'infància i adolescència.

És per això, que com primer pas per a desenvolupar una adequada planificació i desenvolupament de la seua tasca s'ha elaborat la següent anàlisi de la situació de la infància i adolescència a la Comunitat Valenciana:


 

COMIC LA NOSTRA VEU

 

El 24 de desembre de 2018 es publicava en el Diari Oficial de la Generalitat La Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i adolescència. La mateixa llei contempla, dins del dret a la informació que han de gaudir els xiquets, les xiquetes i els adolescents, que la Generalitat ha d'oferir continguts informatius en format accessible i amigable per a la infància i l'adolescència.
 
Així doncs, s'ha editat un còmic, tant en valencià com en castellà, que pretén acostar el coneixement dels seus drets als xiquets, les xiquetes i els adolescents i que porta per títol La nostra Veu. En aquest apartat podreu accedir al contingut del comic en format descargable, punxant sobre l'imatge.