Premis "Isabel Ferrer"

A la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, li correspon, entre altres funcions, la promoció i execució de mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i hòmens, la promoció, la participació i els programes de la dona.

Per contribuir al compliment d'aquest objectiu es van crear, mitjançant Decret 28/1999, de 16 de febrer, del Consell, els Premis "Isabel Ferrer" de la Generalitat, en commemoració d'aquesta dona castellonenca que va contribuir al segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes creant la Casa de l'Ensenyament de Castelló, la primera escola d'ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

Aquests premis es creen a fi de reconéixer i premiar públicament aquelles persones que, des d'un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, han destacat per trencar els prejuís socials i culturals que impedixen les dones ser iguals que els hòmens o que hagen destacat per la seua tasca a favor de la igualtat entre dones i hòmens.

 

GUARDONADES 2017

 

Les persones i entitat guardonades amb els Premis Isabel Ferrer de la Generalitat, en la seua XIX edició, corresponent a 2017, són:
 

  • Carmen Alborch Bataller. Per la seua trajectòria, compromís i lluita pel feminisme. Un dels rostres més significatius del moviment feminista valencià.
  • Les dones pescadores d'El Palmar. Per la seua lluita en defensa de la igualtat de gènere. Han aconseguit que es respecten els seus drets hereditaris en el món de la pesca.
  • Neus Albertos Meri. Una de les pioneres en preparació de projectes formatius per a institucions municipals i autonòmiques, amb perspectiva de gènere. Ha realitzat treballs sobre apoderament i canvis en els paradigmes patriarcals i misògins. És alumna destacada de Marcela Lagarde y de los Ríos, en la que s'ha inspirat per a transmetre un feminisme humanista.

 

Documents i enllaços relacionats: