Detall Notícia

L'exposició 'Exili il·lustrat' de l'IVAJ arriba a Onil, Ibi, Montesa i Benetússer aquest mes de març

19/03/2019
L"exposició "Exili il·lustrat" de l"IVAJ arriba a Onil, Ibi, Montesa i Benetússer aquest mes de març

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa 'M'importa. Educació en Valors', presenta al llarg del mes de març l'exposició itinerant 'Exili il·lustrat' al Centre Cultural Eusebio Sempere d'Onil, al Casal Jove d'Ibi, al museu Almàssera de Montesa i al Xalet de la Xapa de Benetússer.

La iniciativa 'Exili il·lustrat' es vincula amb la memòria democràtica i al mateix temps convida a una reflexió actual sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam.

Es tracta d'una galeria de 36 vides dibuixades per il·lustradors i il·lustradores de molt diversos estils, que representen personatges que van marxar a l'exili. L'exposició, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, mostra personalitats rellevants obligades a marxar d'Espanya.

Del 5 al 10 de març s'ha exposat al Centre Cultural Eusebio Sempere d'Onil; del 12 al 17 de març al Casal Jove d'Ibi; del 19 al 24 de març arribarà al museu Almàssera, a Montesa, i del 26 al 31 de març al Xalet de la Xapa de Benetússer.

'Exili il·lustrat' va nàixer amb la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com a un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

Els ajuntaments, les entitats socials i els centres educatius interessats a acostar l'exposició 'Exili il·lustrat' poden sol·licitar-la a través de la web de l'IVAJ: consulteu aquest enllaç

Més informació:
consulteu aquest enllaç

Arxius relacionats