Detall Notícia

L'IVASS posa en marxa el programa 'Somnis i il·lusions' per a ajudar les persones tutelades a desenvolupar un projecte de vida

19/03/2019

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha posat en marxa el programa 'Somnis i il·lusions', amb el qual es busca ajudar les persones tutelades per la Generalitat a desenvolupar el seu projecte de vida.

Un total de 36 persones amb diversitat funcional intel·lectual dels habitatges tutelats de l'IVASS seran beneficiàries d'aquesta iniciativa, segons ha explicat el director general de l'Institut, Ángel Bonafé, el qual ha dit que "l'objectiu d'aquesta iniciativa és centrar-se en les necessitats de cada una d'aquestes persones i facilitar-los els suports necessaris que les ajuden a desenvolupar el seu projecte de vida".

Així mateix, ha incidit en el fet que "amb aquest programa de bones pràctiques no només estem contribuint a promoure la inclusió social com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, sinó que a més estem oferint-los la possibilitat que complisquen els seus somnis i gaudisquen de les mateixes oportunitats que la resta de la població".

Ángel Bonafé ha reiterat que "les persones amb diversitat funcional intel·lectual, com qualsevol persona, tenen els seus projectes, expectatives i il·lusions, i desitgen aconseguir els seus objectius en la vida i, quan ho fan, els aporta més confiança en elles mateixes per a afrontar els reptes del dia a dia".

Xarxa d'habitatges

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària té una xarxa d'habitatges formada per nou recursos als quals donen suport 21 professionals; en concret, un habitatge assistit a Cheste, un habitatge supervisat a Rocafort, i quatre de promoció i tres habitatges de vida independent a València.

Aquest tipus de recursos afavoreixen l'autonomia i la vida independent de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, així com l'exercici d'una activitat ocupacional o laboral.

Arxius relacionats